Chuť vlastních okurek

Okurky patří u nás mezi nejpěstovanější zeleninu. Jejich pěstování je velmi jednoduché, jen to chce dodržet jistou dobu výsevu a péče. Když se vše podaří, tak rozhodně je odměnou nejen dostatečné množství plodů, ale předně velmi lahodných. Při výsadbě pracujeme s velkými semeny, proto se s nimi skutečně pracuje velmi jednoduše. Dokonce vynikají i dlouhou klíčivostí. Někteří zahradníci dokonce preferují, že čím jsou starší, tak mají lepší klíčivost. Jenomže v současné době to raději zkoušet nebudeme a také se nemusíme obávat o jejich zdravý základ, jelikož jsou již namořeny proti houbovým chorobám. 

okurky

Nakládačky, hadovky nebo salátovky?

Tak pokud je více místa na zahradě, tak není důvod se nějak zdráhat a lze si nasadit klidně vše. Tyto tři základní typy nám umožní si zajistit zásobu jak na zimní období, tak chutný salátek.
Hadovkypotřebují fóliovník nebo skleník, jsou to totiž takové princezny, které potřebují teplo a dokonalou půdu. Mají různé velikosti a předně se to odrazí od odrůdy.
Salátovky – jsou označovány jako polní, ale samozřejmě i na záhoně se jim bude dařit velmi dobře. Nejsou náročné na teplo a dokonce nemají problémy ani s výkyvy počasí. Někdy mohou vynikat hořkou chutí, což způsobuje slupka.
Nakládačkyrovněž se dají pěstovat venku, jen s tím rozdílem, že jsou podstatně menší a navíc jsou geneticky upravené tak, že nejsou vůbec hořké, také mají převahu samičích květů.

hadovky

– odrůdy s jemnou bradavičností se hodí do teplejšího klimatu
hruboostné odrůdy vydrží spíše v drsnějších podmínkách, protože nejsou tak citlivé na výkyvy počasí, které se v této oblasti vyskytují.
Svačinkyjedná se o ty nejmenší nakládačky, které jsou velmi chutné, a také jejich lahodná chuť je ideální pro děti do svačinových krabiček. Zřejmě i odsud vznikl jejich název. Dlouhé jsou tak 12 cm a rozhodně vás překvapí jejich výjimečná chuť.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru