Uspořádání obývacího pokoje

Vybavujete si nově obývací pokoj a přemýšlíte, jak správně vše umístit, aby to splnilo vaše podmínky? Nejdůležitější je vysledovat, kde se ráno ukazuje sluníčko, a kde bude zapadat, abyste věděli, kam budou dopadat sluneční paprsky. Podle toho je pak dobré umístit sedačku a televizi. Neboť když zvolíte špatnou stěnu, může se stát, že vám přes den na ní bude celý den svítit slunce a vy byste na ní nic neviděli. Řeknete si, že to není důležité, ale nebudete chtít mít stále zatažené žaluzie nebo závěsy, abyste se mohli podívat na film nebo oblíbený seriál. Proto je dobré svit během dne vypozorovat.

pokojové rostliny

S nábytkem to nijak nepřehánějte. Lepší je méně než více. Prostor tak bude prostorný a vzdušný. Jestli jste velká rodina, ale i pro menší se bude hodit velká sedačka. Musíte počítat s tím, že na ní nebudete sedět jen vy, ale sem tam se na ní uvelebí vaše rodina, když se sejdete. Návštěva, kamarádi nebo se na ní budou rozvalovat vaši mazlíčci. Každý potřebuje prostor a velká sedačka vám ji zajistí. Když máte prostorný obývací pokoj, není problém si velkou sedačku pořídit. Nejlépe do tvaru U. Někdy ovšem tolik prostoru nemáte a musíte si vystačit s menší variantou. I tak můžete volit měkkou a pohodlnou sedací soupravu.

obývací pokoj

Rozhodně by v obývacím pokoji neměli chybět živé rostliny. Na výběr máte spoustu pokojových rostlin. Jestliže, se o kytky nechcete úplně zajímat, je dobré si koupit něco jednoduchého na pěstování. Něco, co dokáže žít i bez vaší pomoci. Stačí, když ho sem tam zalijete. Mezi takové patří například Zamiokulkas nebo Lopatkovec. Krásné zelené květiny, které nepotřebují velkou péči. Nejsou náročné na světlo. Můžete je mít i v místě, kam dopadají přímé sluneční paprsky. Pokoj pěkně zútulní a vytvoří domácí prostředí, které pak už jen doplníte dekoračními věci, jako jsou fotorámečky, barevné polštáře, voňavé svíčky a další. 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru