Oblékáme postel do toho nejlepšího

Otázkou je, co je vlastně to nejlepší. Každý má přirozeně rád něco jiného a skutečně nejdůležitější roli bude vždy hrát materiál, z kterého bude povlečení vyrobené. A toho je na trhu také tak velké množství, že se člověk snadno ve výběru ztratí. Vzhledem k tomu, že v posteli strávíme skutečně hodně času, tak je na místě, abychom si vybrali takový materiál, který nám bude příjemný a bude se v něm cítit bezpečně a pohodlně. Pár tipů nikdy není na škodu.žena, která spí zachumlaná do peřin
Flanelové povlečení – je teplé, velmi příjemné, avšak největší využití by asi mělo v zimním období, ačkoliv ten kdo je zimomřivý, tak si v něm bude hovět klidně celý rok. Je vyrobené z hustě tkané bavlny, která je na povrchu počesaná, to ji dělá tak hebounkou a příjemnou.
Krepové povlečení – jeho předností je, že se nemusí žehlit a výborně i saje pot. Chladí a po vyprání je zase velmi rychle suché. Je pravdou, že díky tvarům, které jsou vystouplé, nemusí být zrovna příjemné pro všechny uživatele.
Saténové povlečení – je elegantní a skutečně hned pocitově vytváří luxus. Mírně chladí, což je výhodné v parných letních dnech. Je ale hodně náchylný na poškození a snadno se zatrne třeba o prstýnek. Ten, kdo má domácího mazlíčka, by si měl takové povlečení rozmyslet.
Bavlna je klasika – asi nejčastější povlečení a je pravdou, že je asi nejvíce oblíbené. Není divu, v zimě zahřeje a v létě zchladí. Snadno se udržuje a dobře saje i pot. Možná nevýhodou je snadné pomačkání a tak musí nastoupit do pohotovosti žehlička.povlečení do ložnice
Mikrovlákno – jedná se o 100% polyester a jeho předností je, že se ho nemusí obávat alergici, což je naprostá výhoda. Minimálně se mačká, snadno se udržuje, rychle schne a také tak rychle neztrácí svoji barvu. Ovšem ne každému bude tato látka vyhovovat. 
Přirozeně se na trhu vyskytuje daleko více dalšího materiálu, ale nejlépe se nakupuje takový, na který si můžeme sáhnout a vnímat jak je pro nás příjemný. Dokonce může pomoci ve výběru i to, že když se přes látku podíváme a je příliš průsvitná, tak se moc o kvalitní povlečení jednat nebude a bude lepší se podívat do jiné nabídky.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru