Buďte připraveni na teplé počasí

Pokud vlastníte rodinný domek se zahradou a ještě jste si nevybudovali svoje zázemí venku, poté máte ideální příležitost zapřemýšlet o možné verzi pěkné pergoly nebo terasy. Jakmile vysvitne sluníčko a zima bude dávat poslední sbohem, můžete se pustit směle do stavby a letní teplé večery trávit na čerstvém vzduchu. Pokud se rozhodnete pro dřevěnou terasu, tak rozhodně chybu neuděláte. Dřevo je velmi příjemný stavební materiál, hlavně přírodní a k tomu máme velmi blízko. Teď jen neudělat chybu a vybrat správný materiál.

dřevěná prkna

Stavba dřevěné terasy

Rozhodně nic není tak složité, jak to vypadá. Pokud se pustíte do stavby sami, poté musíte dodržet jistý postup, aby terasa sloužila bez větších problémů a ideálně měla dlouhou životnost. Určitě je třeba zakoupit dřevěné hranoly, na které se bude terasa pokládat. Zaměřte se na stejnou barvu a kvalitu dřeva, tak aby hranoly byly v souladu s celou stavbou. Ideální je sibiřský modřín, který perfektně odolává povětrnostním podmínkám. Také je třeba dbát toho, aby se dřevěná prkna na terasu nedotýkala hranolů. Je to jen díky tomu, že by se zde mohla držet vlhkost a potom by docházelo k znehodnocení dřeva. V tomto případě vám stavbu mohou ochránit skvěle distanční podložky.

dřevěná prkna na terasu

Jistota pod nohama

Je pravdou, že samotnou podlahu si můžete vyrobit podle sebe a z různého materiálu. Na druhou stranu je třeba vzít v úvahu, že celá stavba by měla být dřevěná, protože poté to bude mít ten správný efekt. A to nejen designový, ale především praktický. Dřevo krásně absorbuje teplo a vám rozhodně nebude vadit chodit bosky po podlaze. Aby nám tento pocit dlouho vydržel, tak je třeba o dřevěná prkna dobře pečovat a napustit je každým rokem olejem, který bude k tomu určený. Dřevo si poté zachová svoji přirozenou barvu. Samozřejmě před celkovou stavbou terasy je dobré všechny části naimpregnovat nebo natřít přímo olejem. To vše prodlouží životnost a vám to připraví ideální chvilky na čertsvém vzduchu.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru