Tip na dárek pro každého

Ještě stále tápete, čím obdarovat své blízké? Určitě neuděláte chybu, když se je rozhodnete obdarovat masážním válcem!

Masážní válec

Masážní válec nemusí nutně sloužit jako pomůcka k posilování (i když původně pro sportovce byla určena), ale dnes je na trhu spousta masážních válců neboli rollerů, které mohou sloužit i k masáži obličeje krom cvičení či posilování.

Princip v používání masážního rolleru spočívá v tom, že se uvolní spoušťové body. Právě tyto body jsou často zdrojem bolesti, které je třeba odblokovat a k tomu poslouží právě masážní válec.

žena cvičí

Roller nejenže tyto body uvolní, pomůže i při regeneraci kloubů nebo kostí a dochází i k lepšímu prokrvování. Pravidelné používání tak dokáže bolest a křeče naprosto odstranit.

Masážní váleček

Masážní váleček se stal velkým hitem zejména na Instagramu, kdy jej hojně propagují bloggerky. Tyto druhy válečků jsou často vyrobeny z přírodního kamene – často se jedná o růženín nebo nefrit.

Tento druh rolleru se většinou skládá ze dvou kamenů. Větší slouží na masáž čela, tváří, brady, krku nebo dekoltu, ale některé ženy ho používají i na masáž nohou. Menší váleček je pak určen pro péči o oční okolí.

Tento druh masážního rolleru dokáže zbavit pleť toxinů a otoků, a tak dochází k lepší cirkulaci krve, díky čemuž se sjednotí tón pleti. Rovněž dokáže vyhladit vrásky a projasnit pleť.

chlap cvičí

Jak vybrat masážní válec

Než si půjdete zakoupit masážní válec, měli byste pečlivě zvážit, k čemu ho vlastně budete vy nebo váš blízký potřebovat. Při výběru hraje zásadní roli několik faktorů, z nichž je zásadní:

Materiál

  • Materiál je jednou z nejpodstatnějších článků, co se týká výběru masážního válce. Ty nejběžnější jsou vyrobené z pěny a seženete je pod názvem „foam rollery“. Jejich výhodou je nízká cena, ale nižší životnost.
    Dražší a kvalitnější válce jsou vyrobeny z plastu. Nemusíte se ale lekat. Tento druh plastu je lehký a flexibilní. Mají také tu výhodu, že mají vysokou nosnost a odolnost.
    Dále jsou pak k dispozici hybridní válce, které jsou vyrobeny z pevného polystyrenu.

Struktura

  • Určitě jste stihli zaregistrovat, že rollery mají i odlišný povrch. Seženete hladké válce až po ty strukturované, které jsou určeny pro intenzivnější masáž.

Tvrdost

  • Tvrdost se odvíjí od již zmiňovaného materiálu. Nováčkům se doporučuje pořízení foam rolleru. To platí i v případě citlivosti.

Rozměry

  • Běžné rozměry válce jsou v rozmezí 35-45 cm, což jsou univerzální modely. Seženete ale i podstatně větší válce, které mají až 60 cm a jsou vhodné převážně pro jógu. Pokud chcete tedy masážní válec na nohy nebo na záda, pak volte válec do 60 cm a nejlépe s nižší strukturou.

Cena

  • V minulosti byly masážní válce velmi drahé, ale to je minulost. Masážní válec si může dnes pořídit každý. Záleží na tom, pro jakou činnost se jej rozhodnete využívat a od toho se odvíjí výsledná cena.

Velký výběr masážních válců najdete i na stránkách českého výrobce – Rulyt.cz.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru