Vymazlená ložnice podle feng-šuej

Vymazlete svoji ložnici a třeba zjistíte, že feng-šuej je směr, který jste dlouho hledali, toužili po změně a až když jste ji uskutečnili, najednou jste pocítili, že je vám doma jaksi lépe a mileji.
Feng-šuej k nám připutoval z Číny a jeho původní čínský název je Pchin-jinem. Prapůvodně se jedná o čínské učení, které se zabývá vztahem člověka k jeho životnímu prostoru, ve kterém žije. Prostorem se myslí byt, dům, zahrada, místnost jako je třeba i naše ložnice. Jde o to dát prostoru volnost a to tak, aby jím proudila životní energie a nebyla rušena překážkami, které jí stojí zbytečně v cestě. Naučme se vycítit naši energii a pusťme ji do prostoru.

zamilovaný pár spí v posteli

Podle tradičního učení, a budeme se věnovat dnes ložnici, by neměly být v místnosti ostré hrany, které nedovolují energii je objímat, ale naopak ji lámou a škodí jí. Stejně tak postel by měla stát přinejmenším na „nožkách“.  Nedoporučuje se manželská postel s úložným prostorem.
Už vás vidíme, jak pohoršeně kývete hlavami – a kam asi tak máme nacpat ty věci, které nemáme kam dát?  Zkuste „ty věci“ probrat, mnohdy zjistíte, že se vám už ani nehodí nebo že jste je pět let nevytáhli, ale jedete ve stejné linii – ono se to ještě někdy hodí. Zbytečně tak ale bráníte přirozenému proudu energie. Je potřeba vyčistit si mysl a jestliže začnete čistit veškeré zákruty vaší mysli, najednou možná zjistíte, že spoustu věcí už nepotřebujete. A jakmile je někomu věnujete, uvolníte prostor nejen například v ložnici, ale hlavně sami v sobě a poznáte nepoznané.
Feng-šuej miluje párovou romantiku. Dvě lampičky, dva noční stolečky, dvě stejné poličky. Jing a jang. Jedna a jedna tvoří pár. Přirozenost.

děvče se propadá do snů

Velkou pozornost věnujte umístění zrcadla do ložnice. Zde se názory rozcházejí. Když už musíte mít zrcadlo v odpočinkové místnosti, nemělo by být obrovské anebo by nemělo odrážet postel.
Ať už čínskému učení věříte anebo ne, věřte alespoň tomu, že kolem nás proudí neustále energie a jde jen o to, abychom ji dokázali uchopit tak, aby nám pomáhala, a nikoliv nás omezovala.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru