Zvládnete výrobu pravých domácích vaječných nudlí? Poradíme vám, jak na to!

Dnešní moderní mladé maminky už ani nevědí, jak se prakticky vyrábějí domácí nudle, protože nakupují polotovary. Spěchají, potřebují mít rychle uvařeno, tak koupí vlasové nudle do polévky, šup s nimi do masoxového vývaru a nabídnou dětem k večeři. Milé maminky, až ve své kuchyni zakouzlíte tak, jak umí kouzlit úsměv a láska k dětem, pak jim už takovou rychlovku nikdy nenabídnete. Až vaše děti ochutnají chuť pravého silného domácího hovězího vývaru s játrovými knedlíčky a s domácími nudlemi vlastní výroby, a ještě u vaření uvidí usmívající se maminku, prostoupí vaši kuchyň báječná vůně a nadšené výkřiky dětí, jakou jste jim uvařila dobrotu.

vařte s úsměvem a láskou

A přitom to není tak těžké. Nejlépe bude, když si seženete domácí vajíčka, aby nudle byly krásně žluťoučké a žádné vybledliny jako v obchodě. Zkuste nepoužít strojek na nudle, protože pak je jedna jako druhá a vypadají stejně jako z obchodu. Kouzlo je v tom, že si s výrobou domácích nudlí prostě dáte tu práci a fakt je vyrobíte od začátku až do konce. Přitom stačí jen hrubá mouka, kterou na dřevěném vále anebo na desce linky „zaděláte“ vlažnou vodou, trošku osolíte, vklepnete pro začátek jedno celé vejce a nejdříve opatrně vidličkou, pak za pomoci prstů, a nakonec rukama prohnětete vláčné těsto, které se nebude lepit. Podsypete ho moukou a opatrně rozválíte na slabou placku. Nic neuspěchejte.

výroba domácích vaječných nudlí

Připravujte si tuto domácí pochoutku jen když máte dostatek času, například na nedělní sváteční oběd. Placku opatrně přeneste za pomoci válečku na čistou utěrku, poprašte trochu mouky a nechte nudlové těsto asi tak půl hodiny zaschnout. Poté placku lehce srolujte a začněte ji od začátku krájet na jemné nudličky. Poté nakrájené nudle prsty provzdušněte, mezitím přiveďte k varu ve větším hrnci dost vody, osolte ji a vhoďte svůj zlatý výtvor do vody. Jen nechejte vzkypět, sceďte a pochoutka je připravena.
Naše malé děti velmi často chtěly špagetkovou polévku, kterou milovaly. A proč špagetkovou? Nudle jsou totiž pěkně dlouhatánské a k tomu výborně chutnají, protože jsou připravené od maminky v jejím kuchyňském království.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru