Kvalitní digestoř zbaví vaši kuchyň mastnoty a výparů

Při zařizování kuchyně dbejte na to, abyste si naplánovali všechny potřebné elektrické spotřebiče tak, že každá bude mít své speciální místečko. Není třeba mít vše, co nabízí dnešní trh. Nechceme vás podceňovat, respektive vaši kuchyň, ale asi by se k vám všechno nevešlo. Mezi základní spotřebiče ale vždy bude patřit plynový, elektrický sporák či kombinovaný anebo se sklokeramickou deskou. Říká se, že kdo má rád život a rychlost, raději vaří na plynu, protože je v kontaktu s ohněm. Tuto teorii vyznává i makrobiotika. Leckde ale plyn není do domácností přiveden, tak nezbývá, než si pořídit klasiku – elektrický sporák anebo indukci. K vybavení patří samozřejmě například nerezový odsávač par. Můžete volit mezi pevným anebo zasouvacím, který vysunete jen při vaření a designově nekazí pohled do prostoru.

digestoř umístěná nad sporákem

Při výběru digestoře by neměla být rozhodující veličinou její cena. Digestoř za tisícovku vás asi nezbaví kvalitně mastnoty, výparů a vlhkosti při vaření. To ale neznamená, že svou pozornost musíte obrátit na nejdražší odsávače. Důležité pro vás bude i to, kam ji potřebujete umístit. Vybírat můžete z klasických podvěsných, komínových, ostrůvkových a výše zmiňovaných výsuvných. Je to důležitý pomocník, ale při nevhodném výběru vás pachů z vařených jídel a mastnoty při smažení nemusí vždy zbavit. Naopak se stane jen atrapou k jen případnému osvětlení varného prostoru. A už jen proto byste měli být ostražití a vybírat s rozvahou.

vycházející pára při vaření jídla

Všímejte si, zda se snadno ovládají, z jakých materiálů jsou vyráběny i jakou mají provozní hlučnost. Už pár let jsou na trhu k dispozici i samotné varné desky s integrovaným odsáváním par, ale jedná se o finančně náročné spotřebiče v hodnotách desetitisíců korun.
Důležité atributy pro výběr kvalitní digestoře budou hlavně její výkon, nízká hlučnost a neposlední řadě i její cena. Stejně tak bude důležitý i design a způsob odsávání.
 

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru