Jak se připravují pokrmy v hrnci pro pomalé vaření

Stále další lidé objevují kouzlo pomalého vaření. Hlavně u lidí, kteří nemají času nazbyt, se tento způsob přípravy pokrmů dočkal ocenění. Výhodou je také možnost přípravy jídla ze zmrazeného kusu masa. Odpadá tím tedy fáze rozmrazování a tím se ušetří hodně času.
Pokrmy z hovězího, králičího, jehněčího i vepřového masa se snadno připraví bez nutnosti trávit čas hlídáním hrnců na plotně.
Elektrický hrnec s pomalým vařením se také snadno používá. To ocení méně zdatní kuchaři.

hovězí pečeně

Příprava
Pomalý hrnec využívá k vaření jídla elektřinu. Jeho hlavní vlastností je, že je technologicky vyspělý, ale velmi snadno ovladatelný. Potřebná příprava je ve skutečnosti velmi jednoduchá.
Potraviny (maso, zeleninu) nakrájíte na kousky, víceméně stejné velikosti, a hrnec předehřejete.
Pro přípravu některých receptů je lepší potraviny před vařením v elektrickém hrnci orestovat, aby získaly lepší chuť, ale tento krok není nezbytný.
Hrnec lze nastavit na různé teploty, v závislosti na připravovaném jídle. Má několik programů, ve kterých se snadno zorientujete. Je také vhodný pro zdravé vaření s minimem tuku.
Příprava receptů se neliší od tradičních metod. V pomalém hrnci můžete vařit všechna jídla, která se obvykle musí vařit na mírném ohni. K vaření masa lze používat kusy, které nepochází z příliš mladých zvířat, protože díky pomalému vaření je i takový kus masa měkký a chutný. Před vložením různých kusů masa je dobré se ujistit, že nejsou příliš tučné, protože to kvalitě vařeného pokrmu neprospívá.

pomalu vařené vepřové maso
 
Postup umístění jídla do hrnce závisí na vlastnostech jídla a receptu, který chcete připravit. Mnoho receptů najdete zdarma na internetu, včetně komentářů a hodnocení. Abyste zabránili převaření jídla, zkontrolujte, zda je hrnec dost plný, alespoň z 1/3 své kapacity.
Mléčné výrobky, ryby a měkká zelenina by se měly přidávat až během poslední hodiny vaření.
Nakonec se přidává koření a bylinky (ty jsou nejlepší čerstvé).
Vaření
Nízkoteplotní vaření masa obvykle trvá 8 hodin. Výhodou hrnce je možnost nastavit si, kdy chcete pokrm začít vařit. Další praktickou vlastností je v případě špatného načasování, snížit teplotu a nechat pokrm vařit, dokud není čas usednout ke stolu.

Použití tohoto spotřebiče, vzhledem k dobám vaření, ocení všichni velice zaměstnaní lidé, nebo matky s dětmi, které umístí dopoledne maso do hrnce a mohou se věnovat dětem, úklidu nebo nákupům, aniž by se museli obávat o kvalitu připravované rodinné večeře. Je třeba také uvést, že ne všechna jídla jsou vhodná pro tento druh přípravy a obzvláště jemné druhy masa nebo dalších surovin je lepší připravit na klasické plotně nebo v troubě.
Dobrá rada
Při použití elektrického pomalého hrnce se doporučuje otevírat víko pouze v nezbytně nutných případech, protože teplota musí zůstat konstantní. Kdykoli zvednete víko, prodlužujete dobu vaření.
Před použitím si pečlivě přečtěte návod k použití a řiďte se recepty pro pomalé vaření, které jsou snadno dostupné online zdarma.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru