Potřebný prostor pro kuchyňské potřeby

Plánujete novou kuchyň, kterou si necháváte dělat na míru a rozhodujete se jaké zvolit umístění skříněk a potřebných šuplíků, abyste měli vše potřebné kam dát? Není to jednoduché a raději si na plánování vezměte více času. Může se stát, že po zadání výrobci si vzpomenete na další potřebné přihrádky, které by se vám hodily a už nebudete moci svou objednávku pozměnit. Když to vezmeme pěkně od podlahy. Budete potřebovat mělký šuplík na příbory, vařečky, peroutka, škrabky na zeleninu, mačkač na česnek, ostré steakové nože a klasické nože. Ten je velice důležitý a musí být dostatečně velký. Pak je dobré mít hlubší výsuvný regál na hrnce a pánve. Někteří volí raději skříňku s otevíratelnými dvířky.

kuchyně

Rozhodně jde obojí a záleží na vašim pohodlí.  Dále je vhodné, potřebné místo pro pokličky na hrnce a pánve, které mohou být uloženy společně s prkénky na zeleninu, maso, pečivo a další. Horní poličky většinou zabírají místo pro skleničky, hrnky, talíře mělké, hluboké a malé. Stejně tak se dají nahoru umístit misky, štamprlata a skleničky na víno. Některé horní skříňky bývají prosklené a slouží pro pěkné výstavní nádobí. Například pro porcelánovou sadu s okrasným zdobením. Nebo pro křišťálové skleničky. Dále byste měli myslet na prostor pro odpadkový koš, tak abyste ho měli stále v kuchyni po ruce.

nádobí

Většinou se umisťuje poblíž dřezu. Kde se vejdou i mycí prostředky na nádobí a úklid. Jestli rádi pečete a máte doma velký prostorný vál na válení těst, měli byste myslet i na úzkou a vysokou skříňku nebo regál, kam by se dal vál schovat. Můžete zvolit uchycení válu jen pomocí bočních podpěr nebo nechat udělat přímo regál, který můžete využít i na plechy. Ty většinou mívají své speciální pod troubou. Dále je dobré myslet na skladování pečiva. Nechcete, aby se vám válelo na lince každý den. Je dobré o uschovat v hlubokém šuplíku. Nebude tak na očích a bude hned po ruce. Vážně je toho hodně, tak vše důkladně promyslete.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru