Ideální příprava čaje

Milujete sypané čaje a často navštěvujete čajovny, abyste si vychutnali tu jedinečnou chuť? Poradíme vám pár rad a tipů, jak docílíte takové chuti i u vás doma. Stále nad tím přemýšlíte a nemůžete na to přijít? Je to vše ve správné přípravě a kvalitě samotného čaje. Nikdy nedostanete z čaje to co v čajovnách, když koupíte obyčejný sypaný čaj ve velkoobchodech, jako jsou Tesco, Penny nebo Kaufland. Musíte zajít do speciálních prodejen se sypanými čaji. Nebo lze také objednávat z internetu. Ovšem bacha na podvodníky. Kvalita nemusí být tak dobrá jakou budou zaručovat. Je dobré si nechat doporučit od známých nebo od lidí, kteří mají s internetovými obchody nějaké zkušenosti.

sběr čaje

Ne každý online obchod zaručí dobrou kvalitu. Budete muset chvíli hledat. Ale na svůj pravý obchod určitě narazíte. Mi vám teď uvedeme pár příkladů jak správně skladovat a připravovat sušené čaje. Pro jednoduchý příklad jsme vybrali bylinný čaj Heřmánek, který zná snad každý. Jeho uchovávání je dobré v suché a uzavřené nádobě. Kam se nedostanou žádní škůdci ani vlhkost. Je dobré je mít ve skříni nebo na místě kde na ně nebude působit sluneční paprsky. Je dobré bylinky a čaje uchovávat ve tmavých prostorách nebo nádobách. Tím zajistíte, že se čajové směsi nic nestane. Na sypané čaje můžeme použít sítko nebo papírový sáček k tomu určený. Jestliže děláme čaj do hrnečku, nebudeme potřebovat velké množství. Jestliže budeme připravovat do konvičky bude množství více.

správná příprava

Do papírového pytlíku dáme jednu až dvě čajové lžičky heřmánku. Vložíme ho do hrnečku a postavíme konvici s vodou k varu. Jakmile dosáhne varu, což pro nás znamená ideální teplotu. Což je u heřmánku sto stupňů celsia, hrneček zalijeme po okraj a zakryjeme ho malým talířkem. Tak, aby byl uzavřený a dobře se vyluhoval. Nastavíme na minutce dvanáct minut, což je ideální čas pro heřmánek a necháme luhovat. Až nám minutka zazvoní je čas pytlík vytáhnout. Ještě ho párkrát vytáhneme a ponoříme pro uvolnění dostatečné chutě. Čaj by měl mít intenzivní vůni a jemně nažloutlou barvu. Takto připravený čaj bude skvělí. Každý čaj se připravuje trochu jinak a je potřeba jeho přípravu prostudovat.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru