Oblékněte váš obývák do nového kabátku!

Obývací pokoj není objektem, který se příliš často rekonstruuje, ale když k tomu dojde, pak se bytový prostor zcela změní spolu s heslem – když už, tak už!  Oblékněte váš obývák do nového. Vymyslete zcela novou koncepci, do které dosaďte i nové elektrospotřebiče. Může to být zcela nová digitální televize anebo retro radiopřijímač. Podle toho, co se vám líbí, co víte, že využijete a při pohledu na novou věc vám bude příjemně.levandule na ručníku
Pokud vám to půdorys umožňuje, zkuste umístit sedací soupravu do úplně jiného koutu místnosti. Zvolte i jiný typ, ale tak, aby vám byl pohodlný na sezení, křesla mohou být nově vyšší, než na jaká jste byli zvyklí a s jiným druhem potahu. Stále ale dbejte na to, aby se dobře udržoval.  Ušetříte si pro další léta tak práci s čištěním povrchu tkaniny.
Ze všeho nejdříve si ale rozmyslete barevnou koncepci, do které zahrňte nejen barvu koberce, sedací soupravy, ale i styl výmalby. Zvolíte omyvatelné tapety anebo tapety s dekorativním vzorem?poličky na knihy
Dobrou volbou je výmalba v jemných pastelových tónech ve stylu Hygge, který nyní letí a k tomu můžete zvolit i hygge doplňky, které budou ladit s novým zařízením. Slovo hygge se nedá doslova přeložit. Pochází z dánštiny a vyjadřuje volně řečeno příjemný a přirozený styl života. Dánové se radují z přítomného okamžiku. Není třeba mít skvostné zařízení oplývající přepychem, ale k radosti přece postačuje i skromný nábytek tak, abyste se cítili doma dobře. Obměňte obrázky na stěnách, dodejte fotografie vašich zapomenutých předků. Na viditelné místo umístěte rodinnou fotografii, k ní položte kamínky, které jste nasbírali cestou na posledním parádním výletě s vašimi dětmi. A tak můžete v hygge zařizování sami pokračovat.
Další variantou je oblíbený francouzský chic styl bydlení ve stylu Provence. Zde převládá bílá až krémová barva v kombinaci s fialovou, světle modrou, případně i broskvovou. Jemné pastelové tóny doplňuje kontrastní fialová, jehož představitelkou je nádherná vonící levandule. Tu můžete mít na polštářcích, usušenou a naaranžovanou ve váze. Levandule vám připomene slunce. A prosluněný obývací pokoj je přesně to, co potřebujete, abyste v něm mohli v klidu a pohodě přebývat se svými milými.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru